Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pucnjave kod Bele kuće za vreme Trampove konferencije za novinare - | K-013 Portal

Pucnjave kod Bele kuće za vreme Trampove konferencije za novinare

Tramp, pucnjava, Bela kuća, Vašington

Predsednik SAD Donald Tramp hitno je evakuisan iz sale za pres konferencije, samo nekoliko trenutaka nakon što je započeo svoj brifing o korona virusu.
Nedugo zatim američki predsednik se vratio u salu i uputio izraze zahvalnosti pripadnicima tajne službe koji ga obezbeđuju.

"Želeo bih da zahvalim tajnoj službi na uvek brzom i vrlo efikasnom radu. Došlo je do pucnjave i neko je odveden u bolnicu", rekao je Tramp i potom konstatovao da je tu osobu ustrelila upravo tajna služba, preneo je CNN .

U saopštenju tajne službe navodi se da je incident počeo kada se 50-godišnji čovek približio pripadniku tajne službe na uglu 17 ulice i Pensilvanija avenije u severozapadnom Vašingtonu, nadomak Bele kuće.

"Osumnjičeni je prišao pripadniku obezbeđenja i rekao mu da je naoružan, zatim je agresivno pojurio ka pripadniku obezbeđenja, a potom zauzeo poziciju kao da namerava da puca bacivši predmet koji je izvukao iz svoje jakne ka obezbeđenju.

Pripadnik službe je odreagovao i ispalio hice u napadača ranivši ga u grudni koš.

Viši zvaničnik administracije potvrdio je za CNN da je osoba (51) koja je otvorila vatru pod nadzorom službi bezbednosti.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.