Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Biće teških posledica ako se ograniči cena ruske nafte - | K-013 Portal
vladimir putin, rusija, nafta

Putin: Biće teških posledica ako se ograniči cena ruske naftePokušaji pojedinih zapadnih zemalja da uvedu ograničenja na cene ruske nafte mogu dovesti do teških posledica po globalno energetsko tržište, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u telefonskom razgovoru sa premijerom Iraka Mohamedom al Sudanijem, saopštila je danas pres služba Kremlja.

"Razgovarano je o pokušajima pojedinih zapadnih država da uvedu ograničenja za cenu sirove nafte iz Rusije. Vladimir Putin je istakao da su takve akcije u suprotnosti sa principima tržišnih odnosa i velika je verovatnoća da će dovesti do teških posledica po globalno energetsko tržište", navodi se u saopštenju Kremlja, prenela je agencija TASS.

Navodi se da su Putin i al Sudani u razgovoru dali pozitivnu ocenu aktivnostima u okviru sporazuma OPEK+.

"Obe strane su dale pozitivnu ocenu radu Rusije i Iraka u okviru OPEK+, što omogućava da se obezbedi stabilnost svetskog tržišta nafte", navodi Kremlj.

Dvojica lidera razgovarali su takođe i o situaciji na severu Iraka, a tokom razmena mišljenja u vezi sa eskalacijom tenzija na severu zemlje, Kremlj navodi da se Putin založio za rešavanje novonastalih pitanja političkim i diplomatskim sredstvima.

Takođe, kako se dodaje, Putin je ukazao na konstruktivne i prijateljske odnose Moskve i Bagdada, a strane su istakle tradicionalno prijateljsku i konstruktivnu saradnju između Rusije i Iraka, izrazivši odlučnost da nastave sa jačanjem odnosa u različitim oblastima.

"Posebna pažnja posvećena je izgledima za proširenje trgovinskih i ekonomskih veza", navodi se u saopštenju Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.