Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin čestitao Božić i istakao ulogu crkve u podršci vojnicima u ratu u Ukrajini - | K-013 Portal

Putin čestitao Božić i istakao ulogu crkve u podršci vojnicima u ratu u Ukrajini

putin, božić

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je božićnu čestitiku pravoslavnim vernicima i ukazao na ulogu crkvenih organizacija u ratu u Ukrajini.

"Srdačno vam čestitam Božić. Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere, služi za uspostavljanje duhovnih vrednosti i moralnih smernica kao što su milosrđe, saosećanje, dobrota i pravda u društvu" rekao je Putin.

"Crkvenim organizacijama su prioritet međunacionalni i međureligijski mir i sloga u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna i podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, istinski požrtvovan rad je dostojan najiskrenijeg poštovanja" dodao je Putin, prenosi TAS S.

Putin je istakao doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih konfesija u Rusiji u jedinstvu društva, očuvanju istorije, vaspitanju porodice i jačanju institucije porodice, navodi TAS S.

Putin na pravoslavnoj božićnoj službi u Sabornoj crkvi Blagoveštenja u Kremlju

Ruski predsednik prisustvovao je božićnoj službi u Sabornom hramu Blagoveštenja u Kremlju.

Putin po pravilu Božić proslavlja van Moskve, dok na Uskrs obično ide u Saborni hram Hrista Spasitelja, prenosi TAS S.

Ruski predsednik se prošle godine pojavio na pravoslavnoj božicnoj službi u crkvi Hrista Spasitelja, koja se nalazi u njegovoj predsedničkoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu kod Moskve.

Šef ruske države je 2021. godine prisustvovao božićnoj službi u crkvi Svetog Nikole na ostrvu Lipno kod Velikog Novgoroda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.