Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin na Dan pobede poručio da će pobediti kao i 1945. godine - | K-013 Portal

Putin na Dan pobede poručio da će pobediti kao i 1945. godine

vladimir putin, dan pobede

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je danas da će „kao i 1945. pobeda biti naša“, čestitajući bivšim narodima SSSR 77. godišnjicu poraza nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

On je čestitao liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine, saopštio je Kremlj.

„U svojoj čestitki, predsednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja“, navodi se u saopštenju koji prenosi TASS.

„Nažalost, danas nacizam ponovo diže glavu“, rekao je Putin i dodao da se u Ukrajini nalaze fašisti koji su pretnja Rusiji i manjini koja govori ruski na istoku Ukrajine.

„Naši vojnici, kao i njihovi preci, zajedno se bore za oslobodjenje svog tla od nacističke prljavštine i pobeda će biti naša, baš kao 1945. godine“, saopštio je Kremlj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.