Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: NATO se sve više približavao Rusiji, Moskva preventivno odbila agresiju - | K-013 Portal

Putin: NATO se sve više približavao Rusiji, Moskva preventivno odbila agresiju

vladimir putin, dan pobede, moskva, nato

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja, da je pretila neposredna opasnost u blizini granica Rusije.

On je naveo da je Kijev najavljivao moguću nabavku nuklearnog oružja, a NATO se sve više približavao granicama Rusije i da je Moskva "pravovremeno i preventivno odbila agresiju".

"Videli smo kako se razvija vojna infrastruktura, kako je počelo da radi stotine stranih savetnika, bilo je redovnih isporuka najsavremenijeg naoružanja iz zemalja NATO-a. Opasnost je rasla svakim danom. Rusija je preventivno odbila agresiju", rekao je Putin.

Istakao je da je to bila "iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka".

Prema Putinovim rečima, "sve je ukazivalo da će sukob sa neonacistima, Banderom, koga podržava SAD i njihovi saveznici, biti neizbežan".

"Naša dužnost je da čuvamo sećanje na one koji su slomili nacizam, koji su nam zaveštali da budemo budni i učinimo sve da se strahota globalnog rata ne ponovi", rekao je Putin.

Dodao je da se vojska Rusije u toku "specijalne vojne operacije bori za narod u Donbasu, za bezbednost otadžbine".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.