Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin se testira na koronavirus kad god je potrebno - | K-013 Portal

Putin se testira na koronavirus kad god je potrebno

Predsednik Rusije Vladimir Putin testira se na koronavirus onoliko često koliko je potrebno, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas novinarima.  "(Testira se) onoliko često koliko njegov lekar smatra prikladnim", rekao je portparol Kremlja odgovarajući na pitanje novinara, preneo je TASS.

Peskov je primetio da nije upoznat sa procedurom Putinovog testiranja.

"Ne bavim se pitanjima lekarske nege predsednika", dodao je on.

Portparol Kremlja je napomenuo da Putinova odluka da održi sastanak sa predsedničkim izaslanikom za krajnjeistočni federalni okrug Jurijem Trutnevom i ministrom za razvoj dalekog istoka i Arktika Aleksandrom Kozlovom u Kremlju ne predstavlja kršenje režima samoizolacije.

"Da, on (Putin) je juče došao u Kremlj", rekao je Peskov, primetivši da predsednik "ne posećuje javna mesta i ne sreće veliki broj ljudi".

"Preduzimaju se sve mere predostrožnosti", kazao je Peskov i dodao da se u slučaju da se predsednik sastaje sa ljudima licem u lice, svaki učesnik sastanka prethodno testiraN na COVID-19.

Novinari su istakli da se Putin i dalje rukuje sa zvaničnicima sa kojima se sastaje.

"Predsednik se rukuje sa ljudima koji su pažljivo provereni. Dakle, u ovom slučaju predsednik ima pravo da odabere način na koji će se pozdraviti na koji je navikao i koji smatra prikladnim", objasnio je portparol Kremlja.

Putin se nada da će gubici zbog korone biti minimalni

Ako budemo delovali pametno, organizovano i disciplinovano, moći ćemo da krizu nastalu zbog epidemije korona virusa prevaziđemo sa minimalnim gubicima, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na video-konferenciji sa stručnjacima za Kovid-19.

Šef ruske države zahvalio se virusolozima na preporukama koje omogućavaju vlasti da donosi efikasne odluke u, kako je rekao, teškoj, ali ne beznadežnoj situaciji.

U Rusiji je do danas potvrđeno ukupno 7.497 slučajeva korona virusa, a 494 pacijenata se oporavilo. Najviše slučajeva registrovano je u Moskvi - 5.181.

Prema poslednjim podacima, u zemlji je zabeleženo 58 smrtnih slučajeva od Kovida-19.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.