Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Sukob u Ukrajini jedan je od rezultata raspada Sovjetskog Saveza - | K-013 Portal

Putin: Sukob u Ukrajini jedan je od rezultata raspada Sovjetskog Saveza

vladimir putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su sukobi na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza, konkretno aktuelni sukob između Rusije i Ukrajine, "svakako rezultat raspada Sovjetskog Saveza".

Optužio je Zapad da seje razdor. 

"Znamo da Zapad razrađuje scenarije za podsticanje novih sukoba u prostoru Zajednice nezavisnih država (ZND). Ali mi već imamo dovoljno (sukoba)", rekao je Putin na sastanku sa zvaničnicima bezbednosnih službi zemalja članica ZND, koja okuplja bivše sovjetske republike. 

"Dovoljno je pogledati šta se trenutno događa između Rusije i Ukrajine, šta se događa na granicama nekih zemalja ZND. Sve to su naravno rezultati raspada Sovjetskog Saveza", rekao je on.
 
On je rekao da se sada formira "pravedniji svetski poredak" kroz jedan "težak proces".
 
"Držeći se prošlosti i nastojeći da vode politiku diktata u svim sferama od međunarodnih odnosa do ekonomije preko kulture i sporta, taj čuveni kolektivni Zapad stvara nove probleme i nove krize", rekao je ruski predsednik. 
 
Putin se 16. septembra na regionalnom azijskom samitu već postavio kao kontrateža zapadnom poretku, i pozdravio "rastuću ulogu novih centara moći", ukazuje Frans pres. 
 
Ranije je Putin opisao raspad Sovjetskog Saveza kao "najveću geopolitičku katastrofu" dvadesetog veka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.