Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin ZAKLJUČAO Moskvu, CELA Rusija narednih 7 dana u karantinu - | K-013 Portal

Putin ZAKLJUČAO Moskvu, CELA Rusija narednih 7 dana u karantinu

Predsednik Rusije veruje da će korona virus biti pobeđen za dva do tri meseca ukoliko se narod bude pridržavao mera, prenosi Mondo.

Broj zaraženih korona virusom u Rusiji prešao je 1.000, a preminule su četiri osobe. Zabeležen je i slučaj obolelog virusom Covid-19 u rezidenciji predsednika Rusije - Kremlju.

 

 

Žarište širenja opasnog virusa je Moskva, pa su uvedene posebne mere koje se odnose na ograničavanje radnog vremena u cilju što manjeg fizičkog kontakta među ljudima, koji dovodi do širenja virusa.

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, objavio je da će od 28. marta do 5. aprila biti zatvorene sve maloprodajne trgovine osim pekara i apoteka, zatim kafići, restorani, teretane, sportski centri, bioskopi, pa čak i parkovi, a predsednik Vladimir Putin je potpisao zakon koji omogućava državi da interveniše i reguliše maloprodajne i veleprodajne cene pojedinih lekova.

Naredna sedmica u Rusiji je proglašena za neradnu, što znači da će u karantinu biti oko 145.000.000 ljudi.

"Sve preporuke se moraju poštovati. Moramo zaštititi sebe i one koji su nam bliski. Verujte mi, najbezbednija stvar je da sada ostanete kod kuće", poručio je Putin sunarodnicima u svom izlaganju i zapretio:

"Ako se dogodi smrt jedne ili više osoba izazvana namernim kršenjem sanitarnih i epidemioloških mera, to će biti klasifikovano kao terorizam, huliganizam ili čin sabotaže".

Putin je, takođe, naredio samoizolaciju i uverava da će korona virus biti pobeđen za dva do tri meseca ukoliko se narod bude pridržavao navedenih mera.

(Mondo)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.