Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Zapad saterao sebe u zamku, pokušava da obuzda Rusiju - | K-013 Portal

Putin: Zapad saterao sebe u zamku, pokušava da obuzda Rusiju

vladimir putin, rusija

Zapad je saterao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski lider je danas u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa, preneo je Sputnjik.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

"Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Nesumnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem - svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju", rekao je Putin.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada.

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u "američkom" svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Dodao je da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.

"Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije", zaključio je.

Putin najavio govor o globalnim poslovima Ruske Federacije

Ruski predsednik najavio je danas da planira da jedan od svojih narednih javnih govora posveti analizi globalnih poslova Ruske Federacije.

"Smatram da je neophodno da jedan od svojih narednih govora posvetim analizi globalnih poslova", naveo je on, prenosi TASS.

Putin je govorio na sastanku u Spoljnoj obaveštajnoj službi Rusije, navodi TASS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.