Rusija proterala diplomatu Severne Makedonije -
proteran makedonski diplomata iz rusije

Rusija proterala diplomatu Severne Makedonije
Rusija je proterala jednog diplomatu iz Ambasade Severne Makedonije u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju.

Moskva je kao odgovor na nedavno protetrivanje ruskog diplomate iz Skoplja, za nepoželjnu osobu proglasila atašea u Ambasadi Severne Makedonije u Moskvi.

Kako se navodi u saopštenju, vršiteljka dužnosti ambasadora u Moskvi, Olivera Čauševska-Dimovska, pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde joj je uručena nota kojom je ataše u Ambasadi Severne Makedonije proglašen za "personu non grata".Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makdonije izrazilo je žaljenje zbog tog, kako je ocenjeno, "neosnovanog poteza ruske strane, koji predstavlja političku odluku baziranu na načelu političke osvete i koji će negativno uticati na intenzitet bilateralnih odnosa dve zemlje".

Skoplje je polovinom maja protetalo ruskog diplomatu uz objašnjenje da se bavio nediplomatskim poslovima, a šef diplomatije Severne Makdonije Bujar Osmani je izrazio nadu da Rudija neće odgovoriti istom merom jer bi u tom slučaju ambasada njegove zemlje u Moskvi ostala samo sa jednim diplomatom.

Severna Makwdonija je ruskog diplomatu proterala i 2018, ali tada u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom, NATO i EU zbog slučaja trovanja nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja.

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti