Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski vatrogasci gase požare na Eviji, u pomoć stigla i Helikopterska jedinica - | K-013 Portal

Srpski vatrogasci gase požare na Eviji, u pomoć stigla i Helikopterska jedinica

srpski vatrogasci, pozar evija, evija

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Republici Grčkoj pridružili su se grkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju.

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila.

U toku dana, na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od sutra, sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

srpski vatrogasci gase pozar na eviji 3

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

(K-013)

srpski vatrogasci gase pozar na eviji 2

srpski vatrogasci gase pozar na eviji 1

srpski vatrogasci gase pozar na eviji 5Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.