Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Teroristički napad: 15 osoba ranjeno na tri lokacije u centru Beča, jedna osoba i jedan od terorista ubijeni - | K-013 Portal

Teroristički napad: 15 osoba ranjeno na tri lokacije u centru Beča, jedna osoba i jedan od terorista ubijeni

beč, sinagoga, teroristički napad

Više osoba je ranjeno hicima iz vatrenog oružja večeras u blizini sinagoge u centru Beča, saopštila je austrijska policija.

TV PULS 24 javlja da se u bolnici nalazi 15 osoba, a da je policija identifikovala 6 terorista. Pucnjava se dogodila kod Hotela Hilton, ulici Mariahilfer poznatoj po šoping centrima i Bermuda dreieck u blizini sinagoge. Jedan terorista i jedan slučajni prolaznik preminuli u bolnici, potvrđeno je ovoj televiziji.

Agencija APA javila je da je jedan policajac teško ranjen.

Jedan očevidac je za lokalnu televiziju rekao da je video jednu osobu koja trči sa automatskom puškom iz koje je nasumice pucala.

Policija je brzo stigla na lice mesta i odgovorila, dok je drugi očevidac rekao da je čuo barem 50 hitaca.

Za sada nije moguće da se utvrdi da li je sinagoga pogodjena", naveo je na Tviteru predsednik Jevrejske zajednice u Beču Oskar Dojč (Deutsch).

Policija u Beču na Tviteru je navela da su policajci upućeni na lice mesta i da će kasnije biti saopšteni detalji incidenta.

Agencija Rojters je na Tviteru prenela da je u toku rasporedjivanje policijskih snaga u centru Beča i dodala da lokalni mediji prenose izveštaje o napadu u blizini sinagoge.

(Beta / K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.