Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tramp: Pričaću o prevari na izborima u Pensilvaniji - | K-013 Portal

Tramp: Pričaću o prevari na izborima u Pensilvaniji

donald tramp, izbori, pensilvanija

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će govoriti pred Senatom Pensilvanije o, kako navodi, masovnoj krađi glasova na izborima u toj saveznoj državi.
"Govoriću pred Senatom države Pensilvanije, na veoma važnom saslušanju koje je sada u toku. Pričaću o masovnoj prevari birača koja se dogodila na izborima 2020. godine", napisao je Tramp na Tviteru.

Guverner Pensilvanije Tom Vulf napisao je ranije na Tviteru da je Pensilvanija potvrdila rezultate izbora održanih 3. novembra za predsednika i potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država.

"Kao što zahteva savezni zakon, potpisao sam sertifikat o glasovima elektora za Džoa Bajdena i Kamilu Haris", napisao je Volf na Tviteru.

Trampova kampanja zatražila je postupak "ubrzane žalbe" nakon odbacivanja tužbe u Pensilvaniji, kojom su zahtevali da se poništi više miliona glasova pristiglih poštom.

Pensilvanija obustavila verifikaciju izbornih rezultata

Američki predsednik Donald Tramp zabeležio je malu pobedu u pravnoj bici pošto je u Pensilvaniji naloženo obustavljanje svih daljih izbornih radnji u vezi sa potvrđivanjem izbornih rezultata u toj državi.

Obustavu verifikacije rezultata izbora naložila je sudija Patrisija Mekalof, a na zahtev republikanaca.

Ovaj uspeh, mada daleko od toga da može da poništi projektovanu pobedu izabranog predsednika Džozefa Bajdena, održava u životu Trampove tvrdnje o izbornim manipulacijama, prenosi "Vašington Tajms".

Oglasio se i sam Tramp koji je na Tviteru napisao da je odluka Pensilvanije "velika vest".

Prema navodima Trampovog advokatskog tima, sporno je oko 670.000 glasova za koje traže da budu odbačeni.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS