Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tuča u prodavnici: Kupci odbili da nose maske, policajci teško povređeni - | K-013 Portal

Tuča u prodavnici: Kupci odbili da nose maske, policajci teško povređeni

Obvezno nošenje zaštitnih maski eskaliralo je sukobom između dvojice muškarca i policije u prodavnici u nemačkom gradu Troisdorfu.

Osoblje prodavnice upozorilo je u subotu dvojicu muškaraca da stave maske na lice što su oni odbili pa je morala da interveniše policija. Nakon dolaska dva policijska službenika, 35-godišnjak je ipak odlučio da ispoštuje meru i stavi masku, ali drugi muškarac, 38-godišnjak, to je i dalje odbijao. Uz to je vređao policijske službenike i odbijao da napusti prodavnicu.

Policija je odlučila da uzme njegove lične podatke, na šta je on vrlo burno reagovao.

„Ja sam suvereno ljudsko biće, nije mi potrebna nikakva lična isprava“, rekao je.

Muškarac i jedan policijski službenik su zatim počeli da se guraju, što je potom eskaliralo u ozbiljnu tuču. Oba policajca su tokom tuče teško povređena i trenutno nisu u mogućnosti da obavljaju svoju dužnost. Jednom policijskom službeniku potrebna je operacija zbog napuklih kostiju u licu, piše WDR.

Celu je situaciju, uključujući i brutalnu tuču, snimao jedan od muškaraca koji je na telu nosio kameru pa je snimak objavio na internetu.

Policijska istraga je u toku zbog mogućeg političkog aspekta napada na policijske službenike.

„Ne možemo isključiti da akcija ima političku pozadinu“, rekao je predstavnik za medije policije Frank Piontek.

(Krstarica)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.