Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Turska sredinom juna relaksira zabranu ulaska u zemlju - | K-013 Portal

Turska sredinom juna relaksira zabranu ulaska u zemlju

turska, srbija, ivica dacic, granica, granice, vesti iz sveta, svet, najnovije vesti

Turska će sredinom juna relaksirati zabrane ulaska stranih državljana u tu zemlju, kako bi neometano počela turistička sezona, rekao je ministar spoljnih poslova te zemlje Mevlut Čavušoglu u razgovoru sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem. Čavušoglu je izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

U telefonskom razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog visokog nivoa političkih odnosa dve zemlje, a ministri su se saglasili da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštio je MSP.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije Kovid-19, kada je turska strana uputila medicinsku pomoć Republici Srbiji, dok su istovremeno Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su želeli da se vrate u svoju zemlju.

Dačić je još jednom zahvalio turskoj strani na pomoći koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije.

On je naglasio da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu i ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije posebno u manje razvijenim delovima naše zemlje.

Ukazao je da Srbija pridaje posebnu pažnju ekonomskoj saradnji sa turskom stranom, što je i preduslov za dalji razvoj čitavog regiona.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju saradnje i koordinaciji nastupa u međunarodnim organizacijama.

Ministar Čavušoglu je sa zadovoljstvom prihvatio poziv ministra Dačića da poseti Srbiju nakon završetka izbornog procesa.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.