Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UN povećavaju apel za pomoć najsiromašnijim zemljama - | K-013 Portal

UN povećavaju apel za pomoć najsiromašnijim zemljama

Ujedinjene nacije danas su povećale apel za pomoć slabim i ugroženim zemljama u borbi protiv korona virusa sa dve milijarde na 6,7 milijardi američkih dolara.

Šef UN za humanitarna pitanja Mark Loukuk ponovio je da se ne očekuje da vrhunac pandemije pogodi najsiromašnije zemlje sveta za tri do šest meseci, ali da se ipak prihodi smanjuju, ljudi ostaju bez posla, zalihe hrane se troše, cene rastu a deci nedostaje vakcinacije i obroka.

Od početnog apela UN za pomoć, 25. marta, prikupljeno je milijardu američkih dolara kao pomoć za borbu protiv korona virusa u 37 ugroženih zemalja.

Novi današnji apel uključuje dodatnih devet ugroženih zemalja: Benin, Džibuti, Liberiju, Mozambik, Pakistan, Filipine, Sijera Leone, Togo i Zimbabve.

Loukuk je dodao da se „u najsiromašnijim zemljama može videti slabljenje ekonomije dok prihodi od izvoza, doznaka iz inostranstva i turizma nestaju“.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.