Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vatikan prodaje elektronske brojanice - "Klikni da se pomoliš" - | K-013 Portal

Vatikan prodaje elektronske brojanice - "Klikni da se pomoliš"

Vatikan prodaje elektronske brojanice - "Klikni da se pomoliš"

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.

Uređaj nazvan "Click To Pray eRosary" je elektronska brojanica koja se, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi "pametni" krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.

Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine menjati sa godišnjim ažuriranjem.

Ovaj jedinstveni "molitveni gedžet" prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.



Elektronska "Click To Pray" brojanica nastala je u okviru papine mreže - "Worldwide Prayer Network", i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.

Cena ove neuobičajne verske "spravice" je 99 evra.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.