Vladimir Putin nominovan za Nobelovu nagradu za mir -
Vladimir Putin, Nobelova nagrada za mir

Vladimir Putin nominovan za Nobelovu nagradu za mir

Ruski pisac Sergej Komkov saopštio je da je predložio predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.

"Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ga ne može zaustaviti", napisao je Komkov na svojoj stranici na Fejsbuku.

Putin će se ovaj put "takmičiti" sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je za istu nagradu nominova ranije ovog meseca. Tramp je nominovan samo nekoliko nedelja nakon što je posredovao u postizanju sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trampa je nominovao norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede, koji je pohvalio američkog predsednika za napore na rešavanju sukoba u svetu.

Samo nekoliko dana kasnije, nakon potisivanja vašingtonskog sporazuma, švedski poslanik Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir. Kako je naveo, na to ga je podstakao vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dve strane.

(021)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com