Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona - | K-013 Portal

Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

vojska srbije, vojne igre u moskvi

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman među osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada naši tenkisti izlaze na stazu.

Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija.

Na tom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina - "Čuvar reda", "Tenkovski biatlon", "Snajperska granica", "Vojni reli" i "Armija kulture".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.