Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila, Whatsapp vas briše - | K-013 Portal
whatsapp, vocap, nova pravila vocap, nova pravila whatsapp

Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila, Whatsapp vas brišeVelika prašina koja se početkom godine podigla oko novih pravila privatnosti koje je uveo Whatsapp, zbog čega je tu aplikaciju napustio ogroman broj korisnika, kao da se malo slegla poslednjih nedelja.

Ipak, među onima koji su nastavili da koriste aplikaciju, ima dosta neodlučnih korisnika, koji još nisu sigurni da li će možda preći na Viber, Telegram ili Signal, ili će ipak ostati verni Facebook aplikaciji.Za sve njih važi rok koji je Whatsapp dao za prihvatanje novih pravila. Ako želite da nastavite da koristite Whatsapp posle 15. maja, moraćete da ih prihvate, ali vam u tom slučaju savetujemo da obratite pažnju na to do koje mere ona zadiru u vašu privatnost.

Nova pravila uvedena su zbog kupovine preko Facebooka, pa ako odlučite da tu društvenu mrežu koristite za šoping, a koristite i Whatsapp, nova pravila dozvoljavaju operaterima onlajn prodavnica da vas kontaktiraju i da sa vama komuniciraju i preko Whatsappa.

Poruke koje korisnici razmenjuju sa svojim kontaktima nikad ne dolaze u ruke Whatsappa. Interna statistika aplikacije koja broji minute korišćenja, ID uređaja sa koga se ona koristi, kao i kontakte sa kojima komunicirate, ovde se ne spominje. Uprkos tome, Whatsapp nikad neće čitati vaše poruke.

Problem se, međutim, javlja kada je komunikacija sa online prodavnicama (tzv. Business chats) u pitanju. Iako Facebook neće čitati vaše privatne razgovore, online prodavnice sa kojima komunicirate to mogu da rade, što znači da oni vaše prepiske mogu da koriste u marketinške svrhe, što uključuje i sam Facebook.

Međutim, upotreba Business chats-a je opcionalna, što znači da ne morate da je prihvatite, čime donekle eliminiše opasnost od krađe podataka i mogućeg praćenja vaših aktivnosti.

Oni koji nova pravila ne prihvate, posle 15. maja neće moći da šalju ni da primaju poruke, ali će moći da obavljaju pozive i da primaju notifikacije. To će moći da rade tačno 120 dana, pre nego što Whatsapp potpuno deaktivira nalog i izbriše ga.

(WABetainfo)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.