Bitkoin 50.000 dolara, najviši nivo u više od tri meseca
bitkoin, vrednost bitkoina

Bitkoin 50.000 dolara, najviši nivo u više od tri meseca
montekristo 0507


Bitkoin je nastavio trend oporavka dostigavši vrednost od 50.000 dolara u nedelju uveče oko 22,40 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima KoinDeska.

To je najveća vrednost vodeće svetske kriptovalute u poslednjih više od tri meseca, prenosi CNBC.

Ovaj digitalni novčić je u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 dolara, ali je junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 dolara. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlast, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta.

bitkoin, vrednost bitkoina

U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platformi, Koinbejz, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 miliona dolara i da će 10 posto svoje dobiti izdvojiti za portfelj kripto imovine.

Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PejPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućiti ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Eter se trgovao u noćas u usponu od oko 2,0 procenta na 3.302,59 dolara.

Vrednost čitavog kripto tržišta je u nedelju premašila 2,14 biliona dolara, prema podacima sa portala Coinmarketcap.com.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble