fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

cena bitkoina

Bitkoin na novom rekordu svih vremena od 50.600 dolara

Bitkoin je skočio danas iznad 50.000 dolara na nov rekord svih vremena, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije MikroStratedži da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca, a prihod uložiti u kupovinu najstarije svetske kriptovalute.

Od početka godine do sada, bitkoin je ojačao za oko 72 posto, pri čemu je izraziti rast zabeležen nakon što je proizvođač električnih automobila "Tesla" saopštio da je u kupovinu ove virtuelne valute uložio 1,5 milijardi dolara.

Pored toga, snažnom usponu doprineo je i rast tražnje velikih investitora za bitkoinom od kojih su mnogi nagovestili da će početi da ga prihvataju kao sredstvo plaćanja.

Kompanija za poslovni softver MikroStratedži je objavila danas da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom konvertibilnih novčanica i iskoristiti prihod za kupovinu bitkoina, čime dodatno pojačava svoja kontinuirana ulaganja u tu kriptovalutu.

Akcije MikroStratedzija skočile su nakon te vesti za skoro 4,0 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze.

Ova kompanija, čiji je glavni izvršni direktor Majkl Sejlor, postala je jedan od najistaknutijih zagovornika bitkoina, pri čemu je prošle godine neprestano gomilala količinu te valute kako joj je vrednost rasla.

MikroStratedži je takođe u decembru prodao tradicionalne novčanice u vrednosti od 650 miliona dolara kako bi kupio bitkoine.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.