Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bitkoin pregazio stari i postavio nov rekord od 51.715 dolara - | K-013 Portal
bitkoin, cena bitkoina

Bitkoin pregazio stari i postavio nov rekord od 51.715 dolara


Najveća svetska kriptovaluta, za kojom se usijala tražnja, zabeležila je na trgovanju oko 4:50 časova ujutro po istočnoameričkom vremenu, cenu od 51.715 dolara, nov najviši nivo ikada, prema podacima Koin Metriksa, prenosi CNBC.

Kasnije je trgovana za 51.024 dolara, ili u porastu za 5,0 posto u odnosu na prethodni dana. Izgleda da se velike investicione banke na Vol Stritu zagrevaju za kupovinu ovog digitalnog novčića.

Iz "JP Morgana" su nedavno poručili da ozbiljno razmatraju ulaganje u ovu klasu imovine, interesovanje za kriptovalutama je pokazao i Goldman Saks, a i "Morgan Stenli" navodno razmišlja o dodavanju bitkoina na svoju listu mogućih uloga.

Kompanije poput PejPala i Masterkarda već su povukle važne poteze podrške ovoj kriptovaluti, dok je "Tesla" saopštio prošle nedelje da je uložio 1,5 milijardi dolara u kupovinu bitkoina i da planira da prihvati ovaj virtuelni novac kao srestvo plaćanja za njegove proizvode.

„Smatramo da se ovde radi o mnogo široj priči i temi nego što je puko ulaganje u bitkoin i predviđanje njegove buduće cene, već o potencijalnom granjanju koje bi kripto, blokčejn i bitkoin mogli da imaju na celu tehnologiju i korporativni svet u narednoj deceniji“, naveo je u današnjom komentaru Dan Iv, generalni direktor kompanije Vedbuš Sekjuritis.

Dodaje da bi "trend transakcija, ulaganja u bitkoin i inicijative vođene blokčejnom moglii naglo da uzlete narednih godinama, jer ova bitkoin manija, po našem mišljenju nije hir, već početak novog doba na frontu digitalnih valuta“.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...