fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

erikson centar za digitalne usluge u srbiji, razvoj 5G tehnologije, 5G srbija

Erikson otvara Centar za realizaciju digitalnih usluga u Srbiji

Kompanija Erikson (Ericsson) danas je najavila danas otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga (Digital Services Service Delivery – DSSD) u Beogradu, što će, kako je istaknuto, doprineti razvoju 5G tehnologije u Srbiji.

Centar će se, kako je istaknuto, fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na tehnologiji oblaka, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Erikson sa srpskim mobilnim operaterima.

Najavom otvaranja Centra, obeležava se 25 godina poslovanja kompanije Erikson u Srbiji, a objavljena je tokom diskusije na temu „5G za razvoj i inovacije u Srbiji“, koju je organizovao ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin, a povodom posete švedske parlamentarne delegacije na čelu sa predsednikom parlamenta Andreasom Norlenom.

Sastanku su prisustvovali, izmedju ostalih, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, srpskih mobilnih operatera i direktor kompanije Ericsson za Srbiju Antonio Pasarela (Passarella).

Istaknuto je da je DSSD centar kompanije Erikson u Srbiji već angažovao više od dvadeset lokalnih profesionalaca i nastavlja potragu za kadrovima medju studentima različitih disciplina.

Otvaranje centra u Srbiji, kako je navedeno, oslanja se na strateška partnerstva koja je Erikson uspostavio tokom više od decenije sa vodećim fakultetima širom zemlje.

Sa prelaskom na 5G, od mobilnih mreža se očekuje da podrže mnogo širi spektar usluga i veću količinu podataka nego do sada, uz veći stepen inteligencije, virtuelizacije i automatizacije.

DSSD centar kompanije Erikson funkcionisaće u središtu ove mrežne evolucije ka 5G tehnologiji, koja će omogućiti inteligentna rešenja za ljude, kompanije i društvo na lokalnom i globalnom nivou i obezbetiti telekomunikacionim operaterima nove izvore prihoda, kao i nove oblike saradnje sa preduzećima i izvanredna iskustva za krajnje korisnike.

Precizirano je da će novozaposleni u DSSD centrali raditi na najnaprednijim, najsavremenijim tehnologijama za 5G mreže kao što su virtuelizacija mrežnih funkcija, aplikacije i infrastruktura razvijena na tehnologiji oblaka, automatizacija mreže i veštačka inteligencija i to za klijente kompanije Erikson ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Latinske Amerike.

Direktor kompanije Erikson za Srbiju Antonio Pasarela kazao je da je 5G tehnologija jedinstvena platforma za otvorene inovacije od koje se očekuje da podstakne srpsku ekonomiju i globalnu konkurentnost.

„Ona može da doprinese privlačenju više dugoročnih ulaganja u zemlju i da za sve razvijeniju digitalnu ekonomiju naše zemlje bude dodatna pokretačka snaga u budućnosti. DSSD centar stiže u pravom trenutku zbog toga što će odigrati ključnu ulogu u ubrzanom usvajanju 5G tehnologije u Srbiji i šire“, kazao je on i dodao da je to još jedna potvrda dugoročne posvećenosti i kontinuiranog ulaganja kompanije u podršku mladim kadrovima i širenju digitalnih veština.

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.