Evo kako da pravilno očistite svoj mobilni telefon -

Evo kako da pravilno očistite svoj mobilni telefon

Kako da pravilno očistite mobilni telefon u jeku svih gripova i virusa koji nas vrebaju? Istraživanja pokazuju da su štetni organizmi sposobni da prežive i po četiri dana na ekranima mobilnih telefona. Prosečna osoba uzme svoj uređaj u ruke oko 76 puta dnevno.

Čišćenje mobilnih telefona nije toliko jednostavno, jer je lako napraviti grešku koja će da dovede do prestanka funkcionisanja. Ovo su najbolji načini čišćenja i dezinfekcije.

Prilikom čišćenja bilo kakvih tehnoloških uređaja, nikada ne zaboravite da morate da budete nežni. Počnite tako što ćete isključiti telefon i prekinuti vezu sa slušalicama ili punjačem.

Da biste izbegli ogrebotine na ekranu, najbolje je koristiti krpu od mikro vlakana - male krpe koje dolaze u pakovanju sa naočarima ili fotoaparatom će odraditi posao.

Možete da koristite malu količinu tople vode u kombinaciji sa sapunom ili sa sredstvom za čišćenje ekrana osetljivog na dodir, piše Independent.

Bez teških hemikalija

Korišćenjem teških hemikalija mogu se ukloniti klice, ali mogu se ukloniti i svi hemijski premazi koje proizvođači koriste kako bi zaštitili ekrane od otisaka prstiju.

Upotreba mešavine vode i trljanja alkohola je efikasna, ali korišćenje sredstava koja imaju više od 50% alkohola takođe može za rezultat da ima oštećenje ekrana.

Vodootporni telefoni sa IP68 standardom mogu da se potope u vodu ili stave ispod slavine, kako bi bili temeljno očišćeni. Većina flegšip telefona sada ima ovaj standard, ali ipak proverite.

Čak i kada očistite svoj telefon, morate da nastavite sa merama predostrožnosti. Najbolji savet jeste da redovno perete ruke, i da svoj telefon čistite bar jednom dnevno.

Jedna studija u Ujedinjenom Kraljevstvu je pokazala da ljudi često nose telefone u toalet, a da na ekranu mobilnih telefona ima 10 puta više bakterija nego što se nalazi na dasci WC šolje.

Napomena za kraj: možda bi trebalo da razmislite o tome da li ćete svoj telefon držati previše blizu lica sledeći put kad vas neko pozove, ukoliko ga niste skoro očistili.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti