Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Facebook dobija novu opciju namenjenu svima onima koji dele članke - | K-013 Portal
fejsbuk, nova opcija fejsbuka

Facebook dobija novu opciju namenjenu svima onima koji dele članke


Pre deljenja linka na neki članak korisnici će morati da odgovore na Facebookov upit.

Facebook je preko Twittera obavestio korisnike da kreću da isprobavaju novi podsetnik koji će ljude pitati žele li da podele članak koji još nisu otvorili, piše Verge.Naime, korisnicima će pre deljenja nekog linka "iskočiti" poruka koja će ih podsetiti da članak pročitaju pre nego što ga podele. Ipak, čak i ako ne žele, svejedno će moći da ga objave.

Portparol Facebook-a je naglasio da će dodatak doći do ukupno šest odsto korisnika koji Facebook pokreću na Androidu.

"Krećemo s testiranjem novog načina promovisanja. Ako objavljujete članak koji niste pročitali, pokušaćemo da vas ohrabrimo da ga ipak otvorite pre nego što ga podelite s drugima", stoji u objavi.

Podsetnik je manji od onog koji koristi Twitter koji je tim alatom naljutio veliki broj korisnika koji su članak pročitali negde drugde, a samo su hteli da ga podele na Twitteru s drugog portala.

U Facebook-u kažu da će poruka pokušati da pomogne korisnicima da se informišu o stvarima koje dele. Radi se o još jednom od nastojanja sprečavanja širenja dezinformacija, problemom s kojim se Facebook suočava već godinama.

Kao što poruka upozorava, ne otvaranje članka dovešće do "propuštanja ključnih činjenica", s obzirom da naslovi vrlo često pričaju samo deo priče.

(N1)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...