Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Facebook nakon 15 godina dobija novi logo - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Facebook nakon 15 godina dobija novi logopancevo, beograd, novi sad

Najveća društvena mreža na svetu predstavila je svoj novi brend identitet - novi logo, integraciju sa Instagram i WhatsApp aplikacijom i razjasnila još nekoliko stvari.

Facebook se, nakon brojnih skandala i propusta sa korisničkim podacima i privatnošću, menja, ali ne tako što će nešto popraviti (na tome mreža još radi), nego novim vizuelnim identitetom.

Nakon 15 godina Facebook dobija potpuno novi logo, koji više ne podrazumeva plavu boju i bela slova, nego mnogo više slobode.

Ovim potezom, kako se navodi na Facebook blogu, kompanija želi da odvoji kompaniju Facebook od Facebook aplikacije, koja ostaje samostalni brend i želi da donese jasniju razliku između aplikacije tj. društvene mreže i kompanije Facebook, koja nije samo društvena mreža.

“Ljudi bi trebalo da znaju koja kompanija pravi aplikacije, koje koriste i zato je doneta ova promena“, navodi se u zvaničnoj objavi Facebook kompanije.

Facebook kompanija sad stoji iza Facebook aplikacije, ali i aplikacija Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal i Calibra.

Facebook se na ovu promenu odlučio i nakon izmene WhatsApp i Instagram imena aplikacija, koje se sad zovu WhatsApp from Facebook i Instagram from Facebook. Stoga, da se ne bi pojavljivao logo društvene mreže na njima Facebook ima novi logo - Facebook kompanije.

Uz vizuelnu promenu Facebook ima i novi sajt kompanije, kao i niz drugih pratećih izmena u smislu vizuelnog identiteta.

Kako će izgledati novi logo možete pogledati OVDE.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.