fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

facebook, promene na fejsbuku

Facebook uvodi nove promene, korisnici nezadovoljni

Facebook je ponovo napravio nekoliko promena. I korisnici nisu baš zadovoljni. Promene postavki i postavki navigacije i privatnosti na Facebooku nisu nove, a zanimljivo je da su ovaj put odlučili da promene kategorije.

Nakon skandala sa kompanijom Cambridge Analytics, u Facebooku su odlučili da pojednostave opcije vezane za privatnost i sigurnost kako bi korisnicima omogućili da sve imaju na jednom mestu i da lako upravljaju najvažnijim opcijama.

facebook, promene na fejsbuku

Nije prošlo dugo, a Zakerbergova kompanija je ponovo najavila promene oko postavki i određenih kategorija na mobilnim uređajima.

Nova promena postavki trebalo bi da olakša navigaciju u opcijama za korisnike društvene mreže, ali nisu svi zadovoljni promenama, a neki smatraju da su sada samo komplikovali stvari. Ovim promenama nestaju posebne kategorije kao što su Bezbednost, Privatnost, Postavke vesti i druge, a uvode se i opcije kao što su Nalog, Postavke, vaši podaci itd.
Zanimljivo je da sa promenama nestaju i kratki opisi trenutno dostupnih kategorija.

Ako ste se pitali zašto Facebook menja postavke i opcije, odgovor je sledeći:

"Tako smo smanjili broj kategorija i preimenovali ih u više u skladu sa mentalnim modelima ljudi."

Tu je i nova opcija brze provere privatnosti. Pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija "provera privatnosti" koja vam omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promenite najvažnije opcije u vezi sa privatnošću na Facebooku.

(Dnevnik.hr)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.