fbpx
fejsbuk, tagovanje, ukida se tagovanje na fejsu, prepoznavanje lica

Fejsbuk ukida opciju za prepoznavanje lica
Kompanija Fejsbuk objavila je danas da gasi svoj sistem za prepoznavanje lica, koji automatski identifikuje korisnike na fotografijama i video snimcima i da će izbrisati snimke lica više od milijardu ljudi.

Džerom Pesenti, potpredsednik za veštačku inteligenciju nove matične kompanije Fejsbuka Mete rekao je da kompanija pokušava da odmeri pozitivne slučajeve upotrebe tehnologije prepoznavanja lica nasuprot rastućim društvenim zabrinutostima, posebno s obzirom da regulatori tek treba da daju jasna pravila u ovoj oblasti, prenosi AP.

Kompanija je 2019. prekinula praksu korišćenja softvera za prepoznavanje lica za identifikaciju prijatelja korisnika na otpremljenim fotografijama i automatske predloge za "tagovanje", a zbog te funkcije, kompanija je tužena u američkoj državi Ilionois.

Neki gradovi u SAD su zabranili policiji i drugim lokalnim vlastima upotrebu softvera za prepoznavanje lica, a San Francisko je 2019. postao prvi američki grad koji je zabranio ovu tehnologiju, a posle višegodišnjih kritika zagovornika privatnosti i građanskih sloboda.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.