Fejsbuk želi da napravi najbezbedniju verziju Instagrama za decu ispod 13 godina -
instagram za decu

Fejsbuk želi da napravi najbezbedniju verziju Instagrama za decu ispod 13 godina

Fejsbuk razmatra lansiranje verzije „Instagrama“ za decu ispod 13 godina, prenosi portal „Bazfid“.

Prema internoj komunikaciji Fejsbuka, u čijem vlasništvu se nalazi i Instagram, ta kompanija treba da počne da pravi verziju popularne društvene mreže za decu ispod 13 godina kako bi mogla da je bezbedno koriste.

Trenutno, deci tog uzrasta nije omogućeno da naprave nalog na Instagramu.

Portparol Fejsbuka rekao je Gardijanu da kompanija razmatra mogućnost verzije Instagrama pod kontrolom roditelja, nalik na aplikaciju Mesendžer kids za decu između 6 i 12 godina.

To je potvrdio i šef Instagrama Adam Mozeri, koji je za "Bazfid" rekao da sve više dece želi da koristi tu društvenu mrežu, ali je veoma teško potvrditi njihov uzrast jer ljudi dobijaju identifikacione dokumente tek u kasnim tinejdžerskim godinama.

"Rešenje bi bilo da napravimo transparentnu verziju Instagrama za mlade ljude i decu gde bi roditelji imali kontrolu. To je jedna od stvari koje istražujemo", rekao je Mozeri.

Fejsbuk je takođe najavio planove da pokrene nove bezbednosne mere, uključujući i onu da odrasli ne mogu da šalju poruke maloletnicima niti da ih prate.

Osim toga, bezbednosne poruke biće slate tinejdžerima ukoliko dobijaju veliku količinu zahteva za prijateljstvo ili poruka od nekoga odraslog. Tinejdžeri će takođe biti savetovani da otvaraju samo privatne profile.

(Rts)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti