Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Folksvagen pravi zaokret prema vodoniku - | K-013 Portal
folksvagen, vodonik

Folksvagen pravi zaokret prema vodonikuNemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) nedavno je podneo zahtev za registraciju patenta za novu vodoničnu gorivnu ćeliju.

Istraživački tim ovog proizvođača, prema pisanju stranih medija, izumeo je novu gorivnu ćeliju koja je mnogo jeftinija od onih koje se trenutno mogu naći na tržištu, a koja bi automobilima trebalo da omogući domet od 2.000 kilometara sa jednim punim rezervoarom, piše Energetski portal. 

Vesti koje stižu iz Folksvagena mnoge su iznenadile jer je u maju ove godine Herbert Dies, izvršni direktor, negirao potencijal vodonika kao izvora za električne automobile. “Automobil na vodonik nije rešenje za problem klime, zavladala je elektrifikacija”, tada je naveo na svom tviter nalogu.

Na razvoju ove nove tehnologije radi se iza zatvorenih vrata, tako da na detaljnije informacije moramo još sačekati, ono što se zna jeste da je patent za novu gorivnu ćeliju kreiran sa nemačkom kompanijom Kraftverk.

Kod gorivnih ćelija proces stvaranja električne energije je uskladišteni vodonik i kiseonik putem elektrolize kreriraju električnu energiju, što kao nusprodukt ima – vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.