fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

google, gugl, uklanjanje fotografija sa google

Google omogućava maloletnicima da uklone svoje fotografije iz pretrage

Google uvodi promene na Youtubeu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio decu između 13 i 17 godina.

Najnovijim ažuriranjem, Google je omogućio maloletnicima ili njihovim roditeljima da zatraže uklanjanje njihovih fotografija iz pretrage Google slika, koje je Google povukao sa njihovih Youtube videa, koji su po automatizmu privatni.

google, gugl, uklanjanje fotografija sa google

Google ovim potezom želi da zaštiti maloletnu decu koja kreiraju i objavljuju video zapise na Youtube-u. Takođe, žele da omoguće roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje i gde će se on sve videti.

Ovo se odnosi uglavnom na Youtube i Youtube Kids, gde će maloletnicima automatska reprodukcija biti automatski isključena.

Takođe, Google je saopštio da će na Youtube Kids ukloniti "previše komercijalni sadržaj" i isključiti reklame, kako bi zaštitili decu od "direktnog uticaja na njih, kako ne bi trošili novac na proizvode".

Što se tiče drugih aplikacija, Google će isključiti istoriju lokacija za maloletnike i oni neće moći sami da je ponovo uključe.

Ciljani oglasi će takođe biti blokirani za sve kanale koje vode maloletnici.

(B92)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.