Guglu zabranjeno da radi s novim modelima Huaveja -

Guglu zabranjeno da radi s novim modelima Huaveja

Gugl je je poručio novim vlasnicima uređaja Huavej da aplikacije te kompanije koriste na vlastitu odgovornost.

pancevo, beograd, novi sad

Vlasnici novih Huaveijevih uređaja koji žele koristiti Guglove usluge Plej stor i Džimejl nemaju sreće, jer je američka kompanija saopšila da to čine na vlastitu odgovornost.

Gugl je, na pitanje ljudi koji planiraju da kupe mobilne telefone Huaveja i žele da znaju da li će moći da koriste Gugleove usluge na novim uređajima, odgovorio "ne", barem kada je reč o novim uređajima, a možda će to važiti i za starije ređaje.

"Gugleu je zabranjeno da radi s novim modelima Huaveja na novim modelima i da pruža ulsuge aplikacija Džimejl, Maps, Jutjub, i Plej Stor radi instalacije ili preuzimanja", rečeno se na formumu.

Međunarodna zajednica se ne slaže u potpunosti, a Vlada SAD smatra da je Huavej bezbednosna pretnja. Prema kineskom zakonu, vlada ima pravo da pristupa podacima i informacijama privatnih kineskih kompanija.

Gugle je ranije tražio od administracije američkog predsednika Donalda Trampa da dozvoli saradnju s kompanijom Huavej navodeći da će saradnja učiniti stvari sigurnijim, prenosi klix.ba.

(Fonet)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.