Kako da zamutite svoju kuću na Google street view -
Kako da zamutite svoju kuću na Google street view, google street view

Kako da zamutite svoju kuću na Google street view

Google street view nudi pogled u svet, ma koliko bizarno ili intimno to izgledalo. Taj prozor vodi i do vašeg doma. Srećom, postoji rešenje.

Konkretno, možete tražiti da Google trajno zamagli prikaz vaše kuće - tu će ostati samo zamućen odnosno "blurovan" trag. Čitav proces je iznenađujuće lak.Bilo da ne želite da vam neka određena osoba pronađe zgradu, ili da generalno cenite privatnost i prosto ne mislite da je baš potrebno da Google indeksira i digitalizuje fotografije vašeg doma, evo šta da uradite:

1. Idite na Google maps i unesite svoju kućnu adresu;

2. Uđite u režim Street view povlačenjem male žute ikone u obliku čoveka, koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana, na mapu;

3. Kada vidite svoju kuću, odaberite "Report a problem" u donjem desnom uglu ekrana;

4. Centrirajte svoj dom u crveni okvir i u polju "Request blurring" izaberite "My home";

5. U priloženo polje napišite zašto želite da se slika zamuti (na primer brine vas bezbednost);

6. Unesite svoju e-mail adresu i kliknite "Send".

Važno je da budete sigurni da je to ono što želite. Google vas upozorava da, kada jednom zamuti vašu kuću na Street view, to je trajno. Kada pošaljete ovaj zahtev, trebalo bi da piše "reviewing the image you reported and will email you when your request is resolved".

Može da se desi eventualno da vas Google kontaktira kako biste precizirali šta tačno želite da bude zamućeno, i to je to.

(B92)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com