Kako da zaštitite svoju WI-FI mrežu? -

Kako da zaštitite svoju WI-FI mrežu?

pancevo, beograd, novi sad

Povezivanje na tuđi kućni Wi-Fi signal su česti, što može prilično da uspori internet vezu. Kada to primetite obično je već kasno, zato je potrebno da se zaštitite pre nego što se neko „zakači“ na vašu mrežu.

Ako mislite da je dovoljno samo da postavite pristupnu šifru za Wi-Fi – varate se. Ovo su koraci koje bi trebalo da preuzmete da bi i vaši uređaji i podaci bili bezbedni.

Enkripcija

Svi novi ruteri imaju mogućnost enkripcije, odnosno šifrovanja podataka, ali je ona prema fabričkim podešavanjima obično isključena. Ne koristite WEP enkripciju, jer je prilično slaba i lako se dešifruje. Umesto nje koristite WPA ili WPA2.

Lozinka

Svi ruteri imaju zadate fabričke lozinke za pristup uređaju i podešavanjima, pa tako ako neko zna marku vašeg uređaja lako može da mu pristupi. Zbog toga, obavezno promenite lozinku za pristup uređaju.

Firewall

Firewall predstavlja zaštitu od upada u vašu mrežu. Ako je ta opcija isključena u podešavanjima rutera – uključite je. Pored toga, dobra zaštita je i da na kompjuteru antivirus program koji ima svoj softverski firewall.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti