Kina pokrenula jednu od najvećih 5G mreža na svetu -

Kina pokrenula jednu od najvećih 5G mreža na svetu
Autoškola Montekristo Pančevo

pancevo, beograd, novi sad

Kineski mobilni operateri ponudili su 5G usluge potrošačima u zemlji, nakon što je na najvećem svetskom tržištu omogućena ova usluga od 1. novembra.

Peta generacija mobilnog internet povezivanja (5G) obećava mnogo veće brzine preuzimanja i prenosa podataka,kao i veću pokrivenost i stabilnije veze.

Tri državna operatora "Čajna mobil", "Čajna telekom" i "Čajna unikom" prvobitno su zakazali uslugu za sledeću godinu, ali su ubrzali njeno uvođenje.

Superbrza usluga je dostupna potrošačima u 50 kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj. Cene za mesečne pretplate kreću se od 128 juana (18 $) koje korisnicima omogućavaju podatke od 30 GB i 500 minuta razgovora.

Prema saopštenju kineske vlade, više od 130.000 baznih stanica 5G biće aktivirano do kraja godine kako bi podržalo mrežu, što će učiniti mrežu jednom od najvećih svetskih 5G infrastruktura, saopštio je Peking.

Više od 10 miliona korisnika prijavilo se za 5G uslugu kod tri lokalna kineska provajdera uoči pokretanja, objavili su lokalni mediji početkom oktobra.

Nedavni izveštaj međunarodnog udruženja za mobilnu industriju "GSMA", predvideo je da će Kina do 2025. godine predvoditi globalnu 5G revoluciju sa više od 600 miliona pretplatnika.

Kineski telekom gigant "Huavej" je obavio prvi globalni 5G poziv i lansirao prvi terminalni uređaj 2018. godine. Kompanija se potom našla u unakrsnoj vatri američko-kineskog trgovinskog rata, jer se dve države bore za liderstvo u tehnološkom sektoru.

(RT)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti