fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

svemirska misija sendzou

Kineska svemirska misija Šendžou-12 ostvarila sve što je planirano

Kineske vlasti saopštile su da je njihova misija sa ljudskom posadom Šendžou-12 potpuno uspela, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Povratna kapsula Šendžou-12 bezbedno je sletela u unapred odredjeno područje pristaništa Dongfeng, koje se nalazi u autonomnoj oblasti Unutrašnja Mongolija na severu Kine.

Sva tri kineska astronauta ili tajkonauta, Nie Haišeng, Liu Boming i Tang Hongbo, su u dobrom stanju.

Tajkonauti u svemirskoj letelici Šendžou-12, koja je lansirana 17. juna, ušli su u osnovni modul kineske svemirske stanice Tijengong Tijenhe i tako su postali prvi stanovnici kineske svemirske stanice.

Više zadataka je uspešno završeno tokom njihovog tromesečnog života u orbiti.

Sva oprema, kao što su svemirska odela nove generacije i mehaničko naoružanje, kao i drugi objekti za podršku, pokazali su se više nego uspešnim, a tehnologije poput brzog automatizovanog spajanja i pristajanja postavile su važnu osnovu za sledeće misije s ljudskom posadom.

Trojica tajkonauta će nakon sletanja odredjeni period provesti u karantinu kako bi se osiguralo njihovo zdravlje zbog tradicionalno oslabljenog imuniteta nakon dugog boravka u svemiru, rekao je glavni dizajner Kineskog centra za astronaute Huang Veifen za CMG.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.