Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Matić: Očekujemo ukidanje rominga sa Grčkom, operatori spremni - | K-013 Portal
ukidanje rominga

Matić: Očekujemo ukidanje rominga sa Grčkom, operatori spremniSrpski mobilni operatori u direktnim su pregovorima s kolegama u Grčkoj i očekuje se smanjenje cene rominga, a onda i njegovo ukidanje između dve zemlje, izjavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.

Ona je za TV K1 navela da će 1. jula uslediti ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, ali i da je situacija sa Grčkom nešto drugačija, jer je članica EU.

Kako kaže, najvažnije je da građani provere svoje pakete koje imaju, a srpski mobilni operatori su, ističe, spremni.

"Čekamo grčku stranu, potpisali smo sporazum o smanjenju cene rominga i očekujemo da će ispoštovati to obećanje", navela je Matićeva.

Ministarka je rekla i da je Srbija na zelenoj listi EU, te da je to potvrda i priznanje za, kako kaže, uspešnu politiku upravljanja kovid krizom.

"To omogućava našim građanima da putuju. A očekujemo i uspešnu letnju sezonu, jer 84 odsto evropskih građana dolazi iz EU", poručila je Matić.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.