Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mobilni internet u Srbiji jeftiniji nego 2020. godine - | K-013 Portal
cena mobilnog interneta u srbiji

Mobilni internet u Srbiji jeftiniji nego 2020. godineProsečna cena jednog gigabajta u Srbiji je 128 dinara (1,3 dolara), što je za 30 dinara manje nego u prethodnoj godini, dok se pre dve godine za istu količinu mobilnog internet u proseku izdvajalo oko 478 dinara (4,83 dolara).

Srbija je na 72. mesto po ceni mobilnog internet, pokazuje najnovije istraživanje kompanije Cable.co.uk, koja je proveravala cenu jednog gigabajta u 230 zemalja sveta, objavljeno je na sajtu Startit.

Od Srbije su skuplji Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Albanija, u kojoj jedan gigabajt u proseku košta 2,80 dolara, a jedino je u Severnoj Makedoniji internet jeftiniji - 0,96 dolara.

Najjeftiniji mobilni internet na svetu ima Izrael, od svega 0,05 dolara, što je duplo manje u odnosu na prethodnu godinu, a i u 2019. su ga plaćali manje od jednog dolara.

U Izraelu tri četvrtine stanovnika poseduje pametni telefon, a najveći deo zemlje je pokriven 4G mrežom.

Italija je najjeftinija od evropslkih zemalja sa 0,27 dolara po gigabajtu.

U toj zemlji se desetak operatera utrkuje za najpovoljniju uslugu, a trenutno se prelazi sa 4G na 5G mrežu.

U 53 zemlje za gigabajt se plaća manje od jednog dolara, a među njima su i Francuska, Danska, Kuvajt, Kamerun, Rusija, Australija, Indija, Poljska, Pakistan, Kina, Čile, Sudan, Turska...

Kada govorimo o najskupljim zemljama, tu je Ekvatorijalna Gvineja sa 49,676 dolara za gigabajt, zatim Foklandska ostrva (44,56), a cene veće od 10 dolara su u još 12 država.

U 90 zemlja cena je između jednog i dva dolara, dok je u 46 država skuplji od pet dolara.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.