Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Naručivanje putem aplikacije nadživeće pandemiju - | K-013 Portal
narucivanje preko aplikacije

Naručivanje putem aplikacije nadživeće pandemijuTokom pandemije korona virusa trgovina putem interneta je u Srbiji doživela pravi "bum", a za sada na ovaj način se najviše, 80 odsto, naručuje hrana, kaže direktor aplikacije za dostavu Glovo Branimir Đurović, uveren da će se ovaj način kupovine nadživeti epidemiju.

Ostatak se, dodao je, odnosi na kozmetiku, knjige i male kućne aparate.

Dostavu, prema njegovim rečima, najčešće traže mladi i sredovečni ljudi između 25 i 45 godina.

"To je uglavnom poslovni svet koji kuburi sa vremenom pa ili nema vremena da izađe iz kancelarije i ode da jede u restoranu ili kada dođe kući s posla, vreme radije potroši na druženje sa ukućanima nego na spremanje hrane", rekao je Đurović za Tanjug.

Ističe, međutim, da putem aplikacija naručuju i mlađi od 25 godina pa i od 18 godina ali i stariji od 60, a kao zanimljivo navodi da je sve više korisnika iz dijaspore koji poručuju za svoje rođake i prijatelje u Srbiji.

Podjednako poručuju i žene i muškarci.

Što se tiče hrane koju traže tokom pandemije bila je primetna potražnja zdrave hrane, zatim hrane koja se smatra tradicionalnom srpskom kuhinjom a tražen je i grčki giros.

Uveren je da će ovaj način trgovine biti nastavljen i nakon pandemije.

" Očekujem da će skraćivanjem vremena dostave i povećanjem obima priuštivosti roba, fenomen dostave da se održi i da raste iz godine u godinu", kaže on.

Komentarišući primedbe koje se mogu čuti da je kod nas dostava poručene robe spora, Đurović navodi da kurirske službe nisu optimizovane i da se događa da poručenu robu ne dostavljaju do vrata.

Ipak, ukazuje da je sada primetno poboljšanje u ovim segmentima u odnosu na pre godinu dana, što nagoveštava da celo ovo tržište ide u dobrom pravcu.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.