Nekoliko znakova koji ukazuju na to da vam neko špijunira računar -

Nekoliko znakova koji ukazuju na to da vam neko špijunira računarmontekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

U današnje vreme, kada veliki broj stvari obavljamo putem interneta, važno je znati prepoznati znake da vas neko špijunira. U suprotnom može doći do velike štete.

Ovo je nekoliko znakova koji predstavljaju rad na vašem računaru pod komandom „treće partije“, gde postoji mogućnost da neko drugi upravlja vašim računarom.

Programi se često ruše

Hakeri uvek traže nove načine za prikupljanje podatka. Da biste se zaštitili, nemojte da ostavljate podatke, kao što su oni o karticama i bankovnim računima, na razne aplikacije, već postavite komplikovane lozinke kako biste zaštitili svoje podatke.

Kamera počinje sama da snima

Sigurno nije dobar znak ako kamera ili mikrofon počnu da se pale sami od sebe. Ne samo da hakeri tako mogu da dođu do vaših podataka, već mogu i da vas fotografišu i snimaju. Najbolje bi bilo da kameru prekrijete, a mikrofon uključujete samo onda kada vam je potreban, kao i da redovno menjate lozinke.

Nepoznati programi

Jedan od načina na koji neko može da nadgleda vaš računar na daljinu je i putem malicioznog softvera, odnosno malware-a. Zbog toga bi trebalo redovno da proveravate programe koje ste instalirali i da, ako primetite bilo što neuobičajno, odmah izbrišite takve programe.

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.