Objavljena aplikacija za praćenje reumatskih promena kod obolelih -
aplikacija, mobilna aplikacija,  Moj RA, reuma

Objavljena aplikacija za praćenje reumatskih promena kod obolelihmontekristo 0507


Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS), pacijentima obolelim od reumatoidnog artritisa, omogućilo je aplikaciju Moj RA koja ima za cilj da pomogne u praćenju toka bolesti i da im pruži priliku da blagovremeno reaguju kada primete promene.

Aplikacija omogućava i vođenje dnevnika o samoj bolesti, praćenje reakcija i promena između dva pregleda, kao i stanja u kojem se nalaze zglobovi.

Moj RA može da se preuzme sa google play-a i app store-a, a sve informacije i uputstva o instaliranju ove aplikacije nalaze se na sajtu Udruženja ors.rs.

"Vanredno stanje tokom pandemije kovida-19 potenciralo je važnost elektronske komunikacije bolesnika sa reumatologom i izabranim lekarom", kaže predsednik ORS-a dr Mirjana Lapčević, navedeno je u saopštenju.

Udruženje reumatologa Srbije (UReS), uz aktivno učešće aktivista ORS-a, tokom vanrednog stanja koristeći elektronske medije komuniciralo je sa obolelima od hroničnih artritisa, a na pregled su bez uputa dolazili samo oni koji su bili hitni. Da bi se smanjili kontakti, biološka terapija im je dostavljana na kućnu adresu.

U odsustvu direktne komunikacije, mobilna aplikacija Moj RA je pravo rešenje jer podatke u realnom vremenu unose pacijenti u aplikaciju svaki put kada osete neku promenu ili imaju zdravstveni problem koji bi trebalo da zabeleže.

Ovo je put da lekar dobije potpunu sliku uspeha lečenja pacijenta u realnom vremenu na jednom mestu (na kontrolama ali i između dve kontrole) i na osnovu toga će biti u mogućosti da pruži najbolju terapiju i savete onome koga leči, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.