Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Onlajn Festival nauke od 17. do 20. decembra - | K-013 Portal
onlajn festival nauke

Onlajn Festival nauke od 17. do 20. decembraOvogodišnji četrnaesti Festival nauke biće održan od 17. do 20. decembra, a u skladu sa trenutnom situacijom, najveća naučna avantura u Jugoistočnoj Evropi ove godine biće dostupna se na sajtu festivalnauke.rs.

Hiljade posetilaca Beogradskog sajma, koji su prethodnih godina navikli na interaktivne postavke, uzbudljive eksperimente i naučne šou-programe, ove godine čeka potpuno novi izazov.

U virtuelnom okruženju, kroz svega nekoliko klikova, posetiocima platforme festivalnauke.rs biće dostupan posebno osmišljen naučni univerzum koji počiva na zakonima interakcije, preispituje sve do sada poznato i pomera granice naučne zabave.

"Od velike je važnosti približiti i promovisati nauku i naučne sadržaje baš u ovoj godini. Stotine hiljada školaraca je prinuđeno da prati nastavu online i to je bio jedan od razloga što smo osetili obavezu, kao najveća naučno-popularna manifestacija u regionu, da pružimo sadržaje koji će im pomoći u razumevanju naučnih disciplina. Sa druge strane, svesni smo da je neophodno održati kontinuitet, čak i u ovako neobičnim uslovima za rad. Ovo je veliki izazov za nas, ali se nadamo da ćemo ispuniti očekivanja", kazala je Ana Petrović, direktorka Festivala nauke i jedan od osnivača te manifestacije.

Iako je okruženje novo, festivalski duh ostao je isti.

Tako će publiku ove godine dočekati podjednako zabavan i ništa manje naučan program.

Kroz video serijale, interaktivne naučne igrice, onlajn izložbe i tekstove na aktuelne i popularne teme, radoznalcima svih generacija biće predstavljeno najzanimljivije lice nauke.

"Iako je onlajn program za nas nešto potpuno novo i neistraženo, tokom samih priprema uvideli smo da i ovakav vid organizovanja jedne festivalske manifestacije ima svoje prednosti. Prva i najveća jeste svakako to da ovogodišnji Festival nauke publika može da poseti gde god da se nalazi i u vremenu u kojem joj odgovara", naglasio je programski koordinator festivala Nenad Zarić.

On je naglasio da su interesovanje za nauku i broj posetilaca festivala proteklih godina stalno rasli.

"Ove godine očekujemo da će naš trud onlajn putem stići do znatno šire publike. Osim toga, ovakav način rada podstakao je učesnike da biraju različite i interesantne teme, uključujući i one koje inače ne bi mogli da biraju da se festival održava sa fizičkim prisustvom", kazao je Zarić.

Celokupan program ovogodišnjeg Festivala nauke, na kojem rade saradnici iz cele Evrope, biće u potpunosti besplatno dostupan tokom četiri dana trajanja festivala.

Nakon toga, deo programa ljubitelji nauke će moći da istražuju tokom narednih godinu dana.

Festival nauke je najveći događaj u Jugoistočnoj Evropi koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode.

"Veliki zahvalnost dugujemo dugogodišnjem partneru, kompaniji NIS, koja je posvećena nauci i inovacijama, kao i podršci mladim talentima, a koja je i ove godine ostala uz našu manifestaciju i pomogla da prevaziđemo izazove pred kojima smo se našli", navodi se u saopštenju.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.