Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poziv na Hakaton: Takmičenje za srednjoškolce u kreiranju softverskog rešenja - | K-013 Portal
honis, hakaton, takmicenje u kreiranju softvera, kreiranje softvera

Poziv na Hakaton: Takmičenje za srednjoškolce u kreiranju softverskog rešenjaUdruženje studenata informatike FONIS po treći put organizuje Hakaton za srednjoškolce, 24-časovno takmičenje na kome će srednjoškolci pokušati da kreiraju softversko rešenje za postavljen zadatak korišćenjem nekih od savremenih IT tehnologija.

Sa tim tehnologijama će se delimično upoznati na radionicama osmišljenim tako da takmičarima pruže dobru osnovu za sam Hakaton.

U skladu sa trenutnim okolnostima, projekat će biti održan onlajn u celosti, 2. i 3. aprila 2021. godine. Prijave su otvorene za sve srednjoškolce i trajaće do 11. marta.

Organizatori navode da žele da podignu nivo svesti među srednjoškolcima o značaju digitalne pismenosti, te da ih podstaknu na aktivnije delovanje u smeru razvijanja i popularizacije digitalne i algoritamske pismenosti, tj. konkretno, programiranja.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.