fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kada je nastao tviter

Prva poruka na Tviteru napisana na današnji dan pre 15 godina

Pre tačno 15. godina, 21. marta 2006. godine, direktor Tvitera Džek Dorsi napisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži.

"Otvorio sam nalog na Tviteru", glasila je prva poruka na Tviteru koji sada ima više od 190 miliona korisnika.Tviter sa sedištem u San Francisku je za 15 godina postojanja postao jedna od bitnijih društvenih mreža, ali i sa kontroverzama.

Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa kojem je to bilo glavno orudje za komunikaciju. Trampov nalog je pratilo oko 88 miliona ljudi, a ukinut je zbog ponovljenog podsticanja na nasilje i posle nereda njegovih pristalica u Kapitol hilu.

To ukidanje je dočekano pozdravima ali i osudama.

Dorsi je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Tviteru preko sajta "Valuables".

"Kupovina poruke znači sticanje digitalnog sertifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao", navodi se na sajtu i dodaje da je to kao prodaja autograma.

Za tu poruku danas je ponudjeno oko 2,5 miliona dolara.

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.