fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

prodaja putem interneta, prodaja preko interneta

Putem interneta najviše kupovana sportska oprema, dušeci, jastuci, društvene igre...

Elektronska trgovina je tokom prethodne godine porasla za više od 16 odsto na globalnom nivou, a najveću ekspanziju doživela je na području centralne i istočne Evrope, dok se u Srbiji udvostručila tokom vanrednog stanja, saopštila je danas kompanija Namics na osnovu podataka platforme eMarketer specijalizovane za e-trgovinu.

Kada je reč o najtraženijim proizvodima, GoogleTrend analiza globalnih trendova pokazala je da su tokom 2020. godine najtraženiji proizvodi bili sportska oprema, dušeci, jastuci, kreveti za kućne ljubimce, društvene igre, osveživači vazduha i sredstva za dezinfekciju, navode u Namics i dodaju da je za Srbiju karakteristično da korisnici sve više upotrebljavaju digitalne platforme.

U analizi se ističe da je to posledica pandemije korona virusa i da su potrošači promenili svoje navike i preorijentisali se na kupovinu putem interneta zbog ograničenog kretanja stanovništva i skraćenog radnog vremena prodavnica.

Promene potrošačkih navika i sve veća upotreba elektronske trgovine uticaće i na IT industriju, rekao je Filip Gort iz Namics.

"Pretpostavlja se da će pristup internetu putem mobilnih telefona nastaviti da raste, da će mnogi procesi biti automatizovani i da će sajtovi odgovarati ponašanju pojedinačnog korisnika", kaže Gort.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.