Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Roboti nastavnici u školama u Severnoj Koreji - | K-013 Portal
severna koreja, roboti u skolama, pjongjang

Roboti nastavnici u školama u Severnoj KorejiRobot nalik igrački sa namrgođenim plavim očima i zastavom Severne Koreje na grudima kreće se učionicom na univerzitetu u Pjongjangu, što je najnovija demonstracija alatki koje imaju za cilj da pomognu deci da nauče osnovnu matematiku, muziku i engleski.

Snimak, koji je emitovala severnokorejska državna televizija KRT, prikazuje i još dva veća plastična robota, od kojih svaki ima humanoidni izgled, prenosi agencija Rojters.

"Pomažem u podučavanju obrazovne tehnologije koja poboljšava dečiju inteligenciju", rekao je 80 centimetara visoki robot ženskim glasom, mašući rukama.

Drugi robot je imao nasmejano lice na ekranu ugrađenom u belu okruglu glavu, dok je jedan drugi robot nosio plavo plastično odelo i naočare sa belim okvirom, pokazao je snimak KRT-a.

Park Kum Hi, profesor na univerzitetu u Pjongjangu, rekao je za KRT da je razvoj obrazovnih robota u početku imao svoje izazove.

"Nadogradnja inteligencije ovog robota je bila teška za mene kao nekoga ko je diplomirao psihologiju. Reči našeg uvaženog druga generalnog sekretara (Kim DŽong Una) o usvajanju tehnologije veštačkog obrazovanja u oblasti obrazovanja su bile te koje su me uvek vodile na pravi put", izjavio je Park.

Severnokorejski lider Kim DŽong Un je poslednjih godina promovisao reformu obrazovanja podstičući tehnološke i naučne inovacije.

Severna Koreja je ponovo otvorila škole u junu prošle godine, ali deca moraju da obavezno nose maske u nastavi.

Severna Koreja nije zvanično prijavila nijedan slučaj korona virusa, ali je uvela stroge mere protiv virusa, uključujući i zatvaranje granica i ograničenja putovanja u zemlji.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.