Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rusija predstavila prototip nevidljivog lovca, Putin hvali rusku avijaciju - | K-013 Portal
ruski lovac sah mat

Rusija predstavila prototip nevidljivog lovca, Putin hvali rusku avijacijuRusija je danas predstavila prototip nevidljivog borbenog aviona koji ima i druge napredne karakteristike i namenjen je prodaji drugim državama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin pregledao je i pohvalio prototip novog lovca koji je predstavljen na danas otvorenom Medjunarodnom avijatičarsko-svemirskom salonu MAKS-2021, u mestu Žukovski u moskovskom regionu.

„Ono što smo danas videli u Žukovskom pokazuje da ruska avijacija ima veliki potencijal za razvoj. Naša industrija proizvodnje aviona nastavlja da stvara nove konkurentne dizajne aviona“, kazao je Putin na otvaranju Salona.

Ruski proizvodjač aviona Suhoj razvio je prototip nove letelice koji će prvi let imati 2023. godine, a početak isporuka se očekuje u 2026. godini.

Novi lovac ima jedan motor i manji je i jeftiniji od najnovijeg ruskog nevidljivog lovca Su-57 sa dva motora, koji takodje proizvodi Suhoj.

Moći će da leti brzinom 1,8 do dva puta većom od brzine zvuka i da ponese 7.400 kilograma, naveo je Suhoj.

Zamenik ruskog premijera Jurij Borisov izrazio je nadu da bi nevidljivi lovac mogao da bude prodavan Indiji, Vijetnamu i afričkim državama i dodao da se očekuje naručivanje najmanje 300 aviona tog tipa.

Borisov je naveo da je jedna država koju nije imenovao već izrazila snažno interesovanje za kupovinu novog aviona.

(Beta)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.