SpaceX-ovi sateliti StarLink ovih dana vidljivi iz naših krajeva -

SpaceX-ovi sateliti StarLink ovih dana vidljivi iz naših krajeva


Ovih dana iznad Srbije je moguće videti "vozić" satelita kompanije SpaceX. U pitanju je kolona istih satelita koje se kreću u jednoj liniji.

Radi se o novoj satelitskoj 5G mreži za potrebe budućeg brzog interneta na zemlji koja se zove Starlink. Poznato je da je lansirano oko 60 satelita koji lete na visinama oko 550 km iznad zemljine površine. Upravo ti sateliti prave paniku među ljubiteljima zvezdanog neba. Ove letelice rade na jonski pogon, a motor je neophodan kako bi se popele na operativnu visinu.

Cilj kompanije SpiceX koja je u vlasništvu milijardera Ilona Maska je da u orbitu podigne oko 12.000 satelita koji će činiti Starlink mrežu.

Starlink sateliti već mesecima kruže oko Zemlje i testiraju mogućnosti ove tehnologije. Oni se i dalje nisu svi udaljili jedan od drugog i mogu se videti  u "voziću" golim okom, ukoliko se za to stvore povoljni vremenski uslovi.

Na sajtu https://findstarlink.com/ možete upisati podatke o lokaciji gde se nalazite i izaći će vam tabela kada je moguće videti ove satelite golim okom.

Pogledajte video i pošaljite nam vaše snimke i fotografije ovih StarLink satelita na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili u inbox stranice K-013 Online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti