Šta zapravo znači „i“ u nazivu „iPhone“ -

Šta zapravo znači „i“ u nazivu „iPhone“

pancevo, beograd, novi sad

Eplov iPhone je u potpunosti promenio tržište mobilnih telefona kada se prvi put pojavio 2007. godine, a i danas važi za najpopularniji uređaj ovog tipa.

Sigurni smo da ga mnogi od vas već neko vreme koriste, ali se ne bismo kladili da znate šta znači „i“ u reči iPhone.

Možda mislite da je „i“ u imenu ovog uređaja skraćeno od reči „internet“. Ili vam se čini da „i“ u stvari predstavlja ličnu zamenicu prvog lica jednine na engleskom – „I“ (ja). Iznenadiće vas kada vam kažemo da „i“ u imenim proizvoda kompanije Apple ima čak pet značenja!

Kada je prvi iMac kompjuter pušten u prodaju 1998. godine, on je reklamiran kao računar koji se lako povezuje na tada još uvek novi internet. To znači da je gore pomenuta prva hipoteza o značenju slova „i“ ipak delimično tačna. Ipak, to nije sve.

Stiv Džobs je u jednoj prezentaciji iMac kompjutera rekao da „i“ u imenu uređaja može da bude skraćenica za pet reči: internet, individual (pojedinac), instruct (nauči), inform (informiši) i inspire (inspiriši). Na kraju prezentacije on je dodao da „i“ nema jedno oficijalno značenje i služi pre svega da bi se postigla prepoznatljivost brenda.

(citymagazine.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti